Materiál jádra dětské matrace rozhoduje o kvalitě spánku

Aby se vaše dítě cítilo příjemně při spánku, měli byste zvolit jednak kvalitní postýlku, zdravé povlečení, ale také dětskou matraci, co bude splňovat poměrně přísné uživatelské nároky. Jedním z aspektů, který určuje kvalitu dětské matrace je nepochybně provedení a materiál jádra. Povězme si několik nejdůležitějších informací o dnes nejvíce používaných materiálech.

Levnější molitan

Molitan je sice klasikou a stojí nejméně, ale pro děti není právě vhodný. Nedisponuje příliš dobrou prodyšností a po čase může být proležený. Je sice na první pohled pružný, ale po čase ztrácí takzvanou bodovou elastičnost.

Studená pěna

To studená pěna již vykazuje lepší vlastnosti a je samozřejmě o něco dražší. Oceníte u ní dobrou prodyšnost a schopnost „dýchat“, stejně jako delší životnost a lepší bodovou elastičnost.

Jádro z paměťové pěny

S paměťovou pěnou se možná setkáváte každou noc ve své posteli, je vhodná i pro děti. Za vyšší cenu získáte dobrou životnost a kvalitu, zřejmě tou nejvíce ceněnou vlastností je pak dokonalá přizpůsobivost tvarům dětského těla.

Měkký latex

Latex patří k přírodním materiálům vysoké pružnosti i měkkosti, a podobně jako například paměťová pěna umí vyrovnávat teplotu. Hodí se také pro matrace do postýlek dětí s alergiemi. Hovoříme o jednom z vůbec nejlepších materiálů, což se, pochopitelně, promítne na ceně, ale jádro matrace z latexu je vysoce odolné proti nežádoucím bakteriím a plísním.

Kokosové jádro

Pokud pořídíte do dětské postýlky matraci s kokosovým jádrem, získáte přírodní prvek, který má již svou poměrně dlouhou tradici. Dříve se do matrací cpala sláma a ta nebyla zrovna příjemná. Postupně ji nahradilo kokosové vlákno, které tak nedráždí, ovšem, jak už to tak u některých přírodních materiálů bývá, může být náchylné k plísni a zanesení mikroorganismy.

Naše kvalitní matrace si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci DĚTSKÉ MATRACE.