7 vychytávek pro moderní dětské postýlky

Pro dětské postýlky moderní doby platí, že jednak splňují určité standardy a normy, ale využívají se u nich také nejrůznější prvky, které se stávají jakousi přidanou hodnotou, něčím navíc. Jaké vychytávky, usnadňující život dítěti i rodičům, to mohou být?

Nastavitelná výška

Postele pro děti si můžete poměrně snadno nastavit na požadovanou výšku lůžka. Většinou hovoříme o dvou nebo třech polohách, může jich být ale i více. Takové vylepšení je skvělé z toho pohledu, že jak bude miminko růst a bude více aktivní, můžete na to reagovat vhodným polohováním podložky.

Bezpečné zábrany

Když se řekne bezpečné zábrany do postýlky, je tím myšlen nejen prvek pro ochranu dítěte, například aby nestrkalo ruku mezí příčky. Máme na myslí i to, že samotné zábrany musí být bezpečné, tedy by zejména neměli omezovat přísun vzduchu do dětské postele.

Vyndavací příčky

Dalším ze zajímavých vylepšení dětské postýlky jsou vyndavací příčky. Ty jsou ale pochopitelně vhodné až pro větší děti, které se již učí vcházet do postýlky a vycházet z ní. Navíc je žádoucí kombinovat je s vhodnými zábranami.

Propojení s postelí rodičů

Noční vstávání k mimču je ne vždy příjemné, ale můžete si ho dosti usnadnit, pokud pořídíte dětskou postýlku s oddělitelnou bočnicí. Takto postýlku v podstatě propojíte s vaší postelí, takže se budete o dítě moci postarat mnohem komfortněji.

Podvozek s kolečky

Oblíbené jsou rovněž postýlky s podvozkem a kolečky, s nimiž můžete snadno pohybovat a umístit je přesně tam, kde potřebujete. Ty nejpropracovanější modely pak mohou po určité modifikaci posloužit jako hrací ohrádky.

S úložným prostorem

Zvláště v menších bytech oceníte dětskou postýlku se zakomponovaným úložným prostorem. Dalo by se říct, že tento prvek nahradí často rozměrný nábytek, jako je skříň nebo komoda. Můžete sem ukládat vše od povlečení a hraček, až po nejrůznější potřeby pro péči o dítě.

Nebesa a moskytiéry

V letním období často otvíráme okna, abychom pro dítě zajistili lepší klima. Pokud ale nevlastníte ochranné sítě v oknech, hrozí nebezpečí v podobě různého hmyzu. Skvělým řešením jsou moskytiéry. Podobnou vychytávkou jsou pak nebesa, která zase znamenají pro miminko více soukromí, případně stín a ochranu před sluncem.

 

Naše kvalitní dětské postýlky si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci DĚTSKÉ POSTÝLKY.