Dětské povlečení vybírejte velmi pečlivě

Malé děti často upřednostňují vzhled svého povlečení před kvalitou a funkčností, a je pravda, že právě design je důležitý. Nicméně na rodičích zůstává povinnost, aby pro své ratolesti vybrali dětské povlečení, které bude také maximálně kvalitní a praktické, nejen z pohledu zdravého spánku.

Zaměřte se na správný materiál

Základem každého dětského povlečení je vhodný materiál, takový, co bude jemný, prodyšný a nebude dráždit dětskou pokožku. Její citlivost je samozřejmě větší, než je tomu u dospělých. Velké oblibě se dnes těší bavlna, len, či další přírodní materiály, ovšem nic nepokazíte ani mikrovláknem. Syntetické materiály jsou v tomto případě nevhodné.

Vyberte ideální velikost

Volba správné velikosti dětského povlečení je neméně důležitá. Vždy by měla být taková, aby povlečení padlo do postýlky jako ulité. V opačném případě by se mohlo různě deformovat a tvořit místa, která by děti tlačila. Jinak řečeno, nejprve dobře změřte postýlku a až pak nakupujte, ať už mluvíme o postýlce pro kojence, dětské posteli pro batolata či o běžné posteli do pokojíku předškolních dětí.

Také povlečení by mělo být bezpečné

I u povlečení byste měli přihlédnout k bezpečnosti, což souvisí především s typem zapínání. Ne právě nejlepší jsou knoflíčky, které může dítě snadno spolknout, když se náhodou utrhnou, u běžného zipu zase hrozí oděrky. Proto zvolte zip s ochranou, co zajistí nejen snadné rozepínání, ale také neumožní přímý kontakt s tělem.

Snadná údržba vám ulehčí

Frekvence výměny dětského povlečení je zpravidla vyšší, než u povlečení pro dospělé osoby, a tak není od věci zaměřit se na snadno udržovatelné materiály. Výrobci dnes navíc nabízí také tkaniny nevyžadující žehlení, stejně jako se vyznačují velice rychlým schnutím.

Nezapomeňte na motiv

Na závěr se navracíme k motivu, či chcete-li, k designu dětského povlečení. Asi nemusíme mluvit o tom, že jiné nároky na vzhled mají dívky a jiné zase chlapci, obecně ale platí, že byste měli volit podle věku a podle toho, co mají vaše děti rády. To znamená oblíbené pohádkové hrdiny, zvířátka, autíčka, trochu toho scifi, či třeba některé univerzální motivy pro holky i pro kluky.

Naše kvalitní dětské povlečení si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci DĚTSKÉ POVLEČENÍ.