Fusak do kočárku, aneb jak dopřát miminku teploučko i v největším chladu

Venkovní nízké teploty v zimním období ještě nemusí znamenat, že své miminko nepovozíte v kočárku. Zvláště pak, když je i přes mráz opravdu hezky, má smysl vyrazit na procházku jak pro dítě, tak pro maminku, která se tak může lépe udržovat v kondici. Je ovšem žádoucí, aby byl kočárek co nejlépe zateplený. Ideálním hnízdečkem je dětský fusak. U větších dětí už není takovou nutností, protože mohou kočárek opustit a svět objevovat po svých. Tady postačí kvalitní teplé oblečení a hřejivá deka.

Možná ale trváte na fusaku i u těch dětí, které umí chodit, potom pro vás bude ideální provedení s nepromokavým vnitřkem. I poté, co se mimčo proběhlo a má mokrou nebo dokonce zablácenou obuv, můžete ho bez obav umístit zpět do fusaku. Až dorazíte domů, stačí jen vytřít a vysušit.

Fusak jako nutnost

Máte teprve několikaměsíční miminko a chystáte se na zimní procházku s kočárkem? Především u kočárků „golfáků“ hřejivé prvky určitě nepodceňujte, a právě u nich se fusaky používají nejčastěji. Pokud si uvědomíte, že nejmenší děti nejsou tolik v pohybu, určitě uznáte, že vrstva navíc kolem jejich tělíčka má svůj smysl. Pro pocit naprosté jistoty můžete fusaky doplnit také nánožníkem, dekou a vhodné oblečení by mělo být samozřejmostí.

Fusak sám o sobě plní izolační a hřejivou funkci skvěle, takže vrstva oblečení nebude muset být tak silná, záleží však na počasí a aktuálních teplotách.

Praktické používání fusaku

Velkým plusem dětského fusaku je snadné rozepínání. Pokud potřebujete dítko dostat rychle ven, nebude to žádný problém, což oceníte při častějším přecházení s venku do interiéru. Představte si, že se chystáte na kratší cestu do obchodu, nebo na návštěvu, tehdy opravdu není nutné použít vyloženě zimní odění společně s teplou obuví, šálou, či rukavičkami. Na delší vyjížďky s kočárkem už byste ale měli miminko obléci tak, jako by se pohybovalo venku.

Naše kvalitní fusaky si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci FUSAKY.