5 důvodů, proč dětem dopřát spánek ve spacím pytli

Když se řekne dětský spací pytel nebo spací vak, nemáme samozřejmě na mysli klasický spací pytel trampů a turistů. Jedná se o speciální spací vak určený pro miminka do věku jednoho roku, který nabízí hned několik výhod. Zaměříme se na 5 těch nejpodstatnějších.

Je bezpečný

Velkým problémem klasických dek a peřin pro děti bývá často to, že se do nich miminko zamotá a je mu tak znemožněna určitá pohyblivost během spánku. Ač se to zdá paradoxní, dětské spací pytle jsou vyrobené tak, aby tento problém nenastal. Nejen, že zabrání zapletení tělíčka, ale také nedovolí nežádoucí zakrytí hlavičky, což může být důvod k horšímu dýchání během spaní.

Je hřejivý po celou noc

Dětský spací vak obejme vaše dítko, při tom mu ale dovolí určitou volnost, navíc umí zadržovat teploučko po celou noc. Jistě to znáte, dítě se během spánku dosti hemží a běžnou deku tak odkope. A pak mu může být trochu zima. Ve finále znamená spací dětský vak klidnější a zdravější spánek a méně buzení v důsledku chladu.

Se spacím pytlem je přebalování hračka

Díky zipu nebo šněrování, je snadné dostat se k méně dostupným partiím dítěte, a tedy i přebalování je rychlejší a jednodušší, zvláště, pokud miminko ukládáte bez overalu či pyžámka, což právě dětské spací vaky dovolují.

Zajistí spoustu pohodlí

Pohodlíčko, které zajistí dětský spací pytel je dalším z velkých plusů. Ocení ho nejenom samotné děti, ale také maminky, kterým právě na pohodovém spaní jejich potomků nadmíru záleží. Moderní spací pytle pro děti jsou uzpůsobené tak, aby zajistily měkkost a dostatečnou ochrannou vrstvu, zároveň ale disponují velmi dobrou prodyšností a pružností.

Velký výběr typů a velikostí

Současná nabídka dětských spacích pytlů je již velmi různorodá, a vy tak můžete zakoupit nejrůznější barevné, materiálové, či sezónní varianty. Některé modely dokonce disponují takovými vychytávkami, jako jsou odnímatelné rukávky. Také z pohledu výběru správné velikosti se rodičům nabízí spousta variant, ideální je pak vybrat takovou, která zajistí dost volnosti, zároveň ale musí spací pytel sedět přímo na tělo.

Naše kvalitní dětské spací pytle a vaky si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci DĚTSKÉ VAKY.