Typy a tvary kojeneckých lahví

Kojenecké láhve jsou možná nejdůležitější pomůckou pro maminky a pro každého, kdo se podílí na krmení miminka. Rozdělují se podle materiálů, ale také podle dalších parametrů a kritérií. Zde je tedy jakési základní dělení pro lepší orientaci a možná také pro usnadnění výběru pro méně zkušené.

Podle materiálů

Dle materiálů se kojenecké láhve rozdělují na plastové a skleněné. V současné době jsou mnohem více rozšířené lahve plastové, jsou totiž levnější, a při tom jsou vyráběny tak, aby byly efektivní a pro miminko naprosto neškodné ze zdravotního hlediska. Samozřejmě se jen tak nerozbijí, na druhou stranu disponují kratší životností a více se opotřebovávají. Vždy je ale důležité důkladně si zjistit, zda nejsou součástí tohoto umělého materiálu škodliviny, jako ftaláty nebo dokonce olovo.

Skleněné kojenecké láhve se mohou dítku hůř uchopit a jsou těžší. O křehkosti při pádu na tvrdý povrch snad nemusíme ani mluvit. Mají však jednu velkou výhodu, a sice nevstřebávají barvy, chutě ani žádné pachy.

Klasický tvar

Krmící láhve pro miminka můžou mít mnoho tvarů, ten klasický je kompatibilní s většinou dudlíků a je vhodný pro novorozence i trochu starší děti.

Se širokým hrdlem

Kojenecká láhev se širokým hrdlem je méně tradiční, má ale jednu výhodu, tedy větší objem při stejné nebo menší velikosti oproti klasice. Široké hrdlo je skvělé v tom, že se přes ně nádoba lépe plní, stejně tak se lépe čistí. Širší kojenecká láhev zajistí více stability.

Proti kolice

Zajímavou variantou jsou antikolikové kojenecké láhve určené pro velmi malé děti, které často trpí bolestmi břicha. Jsou uzpůsobeny tak, aby v nich nevznikal nadbytečný vzduch, který může být příčinou potíží.

Učící láhve

Víte, že kojenecké lahvičky mohou mít také výukový přínos? Ano je tomu tak. Takzvané učící kojenecké láhve jsou vhodné pro starší miminka, zvyklá uchopit láhev samostatně. U nich rozvíjí motoriku, ale také určitou nezávislost. U tohoto typu lahve může být namísto klasické savičky použito například brčko. 

Naše kvalitní kojenecké lahve si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci KOJENECKÉ LÁHVE.