Proč a jak sterilizovat nejen kojenecké láhve?

Novorozenci a kojenci nízkého věku mají obecně slabší imunitní systém, takže mohou být poněkud náchylnější k různým onemocněním. Každá zkušená máma to zná a rozhodně není příjemné, když mimčo pláč a vy nevíte proč. Často pomůže pouze lékař, ale i správnou sterilizací kojeneckých láhví, ale také dalších pomůcek pro kojence, můžete zamezit příchodu celé řady nemocí a neduhů. Díky sterilizaci eliminujete škodlivé mikroby a doporučená doba, po kterou je vhodné sterilizovat je asi 6 měsíců od narození.

Sterilizace je o to důležitější, pokud nekojíte přirozeně. Tak především by měli rodiče používat kvalitní a prověřené umělé krmení a samozřejmě také vhodné pomůcky, které se stanou sterilizací ještě bezpečnější.

Jak je možné sterilizovat?

Existuje více možností sterilizování, kdy některé z nich jsou již klasikou prověřenou mnoha generacemi maminek, jiné patří k těm modernějším.

Klasika: v hrnci

Starým, ale v podstatě osvědčeným způsobem je sterilizace v nerezovém hrnci, nebo jiné vhodné nerezové nádobě. Stačí nalít čistou vodu a vložit kojenecké pomůcky a potřeby. Voda se přivede k varu a vše se ponechá vyvařovat asi 10 minut. Následně se nechá voda pomalu vychladnout, až pak je vhodné obsah vyjmout.

V mikrovlnné troubě

Sterilizace je možná také v mikrovlnné troubě, která je dnes součástí každé běžné domácnosti. Tato metoda je výhodná v tom, že je velmi rychlá a zároveň nenáročná. Nicméně budete muset pořídit speciální sterilizátor určený právě do mikrovlnky. Ten je ovšem přeci jenom levnější než elektrický přístroj, ke kterému se nyní dostaneme.

V elektrickém sterilizátoru

Elektrické sterilizátory jsou dnes nabízeny v hojném počtu a v mnoha variantách. Pracovat se s nimi naučíte velmi snadno a následný proces sterilizace je dobře kontrolovatelný a rovněž relativně rychlý. Vyšší pořizovací cena je vyvážena přesností, moderním ovládáním a zaručenou efektivitou.

Naše kvalitní sterilizátory si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci STERILIZÁTORY.