Vybíráme dětskou postýlku nejen dle rozměrů

Výběru dětské postýlky byste měli věnovat dostatek času a pozornosti, vždyť se jedná o výbavu, v níž dítě tráví nejvíce času. Aby byl spánek vašeho dítka klidný a zdravý, je třeba vybrat postýlku podle těch správných parametrů. Rozhodující pak budou nejenom rozměry, ale i další vlastnosti.

Rozměry

Rozměry dětských postýlek mohou být různé např. 120x60, 140x70 apod. Nejprodávanější a nejvíce oblíbené jsou u nás ty ve velikosti 120x60. 

Materiály

Samozřejmě, že i materiály dětských postýlek jsou podstatné. Vybírat lze dřevěný masiv, překližku, ale také postele ze zdravotně nezávadných plastů či kovů. Pokud požadujete to nejlepší, pak pro vás bude volbou číslo jedna masivní dřevo, jako je například buk či o něco lehčí borovice.

Provedení postýlky

Dětskou postel můžete pořídit v různých provedeních, tedy kupříkladu s pevnými bočnicemi, s oddělitelnými příčkami nebo se stahovací boční částí, kde postačí jen stáhnout bok, a získáte k dítku skvělý přístup.

Výběr matrace

Rovněž u matrací byste se měli zaměřit především na vhodnou velikost, ale také na materiály, jejichž důležitost je v tomto případě veliká. Značné oblibě se dnes těší jednak různé typy paměťových pěn, ale také přírodní kokos. Pokud vám postačí levnější materiál, tak se nebojte ani matrací z obyčejného molitanu. Možností jsou i kombinace materiálů. Dětská matrace má být zdravotně nezávadná, antialergická a pochopitelně i maximálně komfortní.


Doplňky do dětských postýlek

Zajistěte, aby byla dětská postýlka dokonalým místem pro odpočinek a dejte jí ty správné doplňky. Tak například se jedná o kolečka, která usnadní transport, moskytiéry, hrací kolotoče a další hračky, polohovací klíny, speciální zábrany či kvalitní ložní prádlo, které má podobný význam, jako již zmiňované matrace.

Postýlky a doplňky si můžete snadno objednat na našem e-shopu v sekci DĚTSKÝ POKOJ.