Co vše zohlednit při výběru golfového kočárku?

Golfové kočárky, nebo také „golfáky“, nemají svůj název jen tak náhodou. Vskutku vypadají, jako by byly vytvořeny spojením golfových holí a není to náhodou. Taková konstrukce zajistí mamince a dítku spoustu pohodlí a lehkost, která robustním klasickým kočárkům často chybí.

A nespornou výhodou je také skvělá skladnost, jinak řečeno, golfový kočárek jednoduše složíte, a pokud ho dáte do auta, nezabere tam ani zdaleka tolik prostoru. A nemůžeme opomenout to, že dítka získají skvělý výhled, díky čemuž je bude jízda mnohem více bavit. Jak ale vybrat „golfák“, který bude vám i capartovi dokonale vyhovovat?

Kdy pořídit golfový kočárek?

Pro ty nejmenší děti není golfový kočárek úplně vhodný, ba dokonce může být nebezpečný. Proto je lepší pořídit ho až ve věku dítěte kolem 1 až 2 let. Má to své velké pozitivum, a sice to, že maminky jsou v této fázi rodičovství již zkušenější a vědí, co od takového lehkého kočárku očekávat. Pokud je vaše dítko dobře motoricky vyvinuto, není problém posadit ho do „golfáku“ i dříve. Je to proveditelné zejména u kočárků, které nabízí možnost přidání speciálních sedaček nebo rovnou autosedaček.

Jaký typ?

Současné golfové kočárky mohou mít spoustu podob, při tom se liší v mnoha aspektech. Pakliže si pořídíte kočárek za méně peněz, můžete očekávat méně pohodlí a horší jízdní vlastnosti, například kolečka jsou vyrobena z plastu a nejsou odpružená, chybí boudička.

O něco dražší golfové kočárky pak již nabízí takový luxus, jako je ochranná boudička, nebo možnost polohovat opěrky zad i nohou. U luxusních „golfáků“ se můžete setkat také s přídavnou taškou na maminkovské potřeby, či speciálním košíkem.

Rukojeť

Rukojeť sportovního kočárku by měla být nejen pohodlná, ale také polohovatelná, aby si maminky, ale i tátové mohli nastavit tu správnou výšku držení.

Boudička

U boudičky se doporučuje takové provedení, které zasahuje až k madlu. V teplejších a slunných dnech to bude znamenat ochranu a stín pro dítko.